Muffiny rodzynkowo-maślane wg Sd_silver: składniki: półtorej szklanki rodzynek 3/4 szklanki cukru 100 g masła 2 jajka pół szklanki mleka kilka kropli olejku waniliowego (ja dałam cukier waniliowy) półtorej szklanki mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody pół łyżeczki soli pół szklanki orzechów włoskich posiekanych (ja nie miałam to nie dałam ) maslo roztopić, zestawić z ognia, dodać rodzynki, cukier i mleko i wymieszać, zmiksować jajka i dodać do masła i reszty. Podgrzewać to na małym ogniu ok 5 minut aż zacznie wrzeć i trochę zgęstnieje. Lekko przestudzić, dosypać wymieszane sypkie składniki lekko wymieszać, nakładać do natłuszczonych foremek, lekko uklepać i piec 15-20 minut w temperaturze 190 stopni.
rajka5