KLOPSIKI Z PIECZARKAMI.doc

(19 KB) Pobierz
KLOPSIKI Z PIECZARKAMI

 

 

 

 

 

KLOPSIKI  Z  PIECZARKAMI

 

 

 

·         ½ mięsa  mielonego

·         ½ kg  pieczarek

·         ½ kg  marchwi

·         1  seler

·         3  średnie  pietruszki

·         1  średni  por

·         natka  pietruszki

 

 

 

MIĘSO  MIELONE  DOPRAWIĆ  TAK  JAK  NA  ZRAZY  ( oprócz  chleba  i  jajka )

UFORMOWAĆ  MAŁE  KULECZKI  I  USMAŻYĆ.

 

WARZYWA  ZETRZEĆ  NA  TARCE  DOPRAWIĆ  SOLĄ , PIEPRZEM , WEGETĄ + OLIWA  I  TROCHĘ  WODY. DUSIĆ  POD  PRZYKRYCIEM  DO  MIĘKKOŚCI.

 

PIECZARKI POKROJONE  W  PLASTRY  PODSMAŻYĆ  NA  MAŚLE .POŁĄCZYĆ  WSZYSTKO  RAZEM  Z  KLOPSIKAMI. DODAĆ  MIESZAJĄC  ŚMIETAŃĘ  18%  LUB  30%.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin