Sznycle faszerowane pieczarkami.rtf

(5 KB) Pobierz
Sznycle faszerowane pieczarkami

Sznycle faszerowane pieczarkami

 

Składniki:

400 g udźca

100 g pieczarek

marchewka

por

łka pokrojonej zielonej pietruszki

150 ml śmietanki

łeczka tymianku

3 łki masła

2 jaja

2 łki mąki

3 łki bułki tartej

l lub Jarzynka WINIARY

pieprz

 

Mięso pokrój na 8 cieniutkich sznycli, każdy podziel na pół i lekko rozgnieć. Warzywa i pieczarki oczyść, posiekaj i uduś na łce masła. Potem dodaj do nich przyprawy, zieloną pietruszkę i śmietankę. Farsz rozłóż na połowie sznycli i przykryj pozostałymi. Panieruj w mące, jajach i bułce. Smaż na reszcie masła po 5 minut z każdej strony.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin