Składniki:
• jaja na twardo 6 sztuk
• groszek konserwowy 1 puszka
• cebula 1 sztuka
• pieczarki w zalewie 1 słoik
• posiekany koperek 1 łyżka
• majonez 1/2 szklanki
• sałata 5 liści
• jajka przepiórcze 3 sztuki
• wędzony łosoś 2 plasterki
• sól
• pieprz
Sposób przyrządzenia:
Groszek należy odsączyć z zalewy, połączyć z majonezem, posiekanymi
pieczarkami i pozostałymi składnikami sałatki posiekanymi na drobno.
Wszystko należy doprawić do smaku solą i pieprzem. W salaterce należy
rozłożyć liście sałaty, wcześniej umyte i osuszone, wyłożyć na nie
sałatkę, przybrać połówkami przepiórczych jaj ugotowanych na twardo.
Przybrać także paskami wędzonego łososia.
ali91c