sałatka jajeczna z groszkiem.rtf

(1 KB) Pobierz

Składniki:

• jaja na twardo 6 sztuk

• groszek konserwowy 1 puszka

• cebula 1 sztuka

• pieczarki w zalewie 1 słoik

• posiekany koperek 1 łyżka

• majonez 1/2 szklanki

• sałata 5 liści

• jajka przepiórcze 3 sztuki

• wędzony łosoś 2 plasterki

• sól

• pieprz

 

Sposób przyrządzenia:

Groszek należy odsączyć z zalewy, połączyć z majonezem, posiekanymi

pieczarkami i pozostałymi składnikami sałatki posiekanymi na drobno.

Wszystko należy doprawić do smaku solą i pieprzem. W salaterce należy

rozłożyć liście sałaty, wcześniej umyte i osuszone, wyłożyć na nie

sałatkę, przybrać połówkami przepiórczych jaj ugotowanych na twardo.

Przybrać także paskami wędzonego łososia.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin