ciasto:
20 dag masła
20 dag cukru
50 dag mąki
8 łyżek mleka
4 jajka
małe opakowanie proszku do pieczenia
cukier waniliowy
masa kokosowa:
25 dag wiórków kokosowych
10-15 dag masła
6 łyżek mleka
masa budyniowa:
1/2 l mleka
1,5 budyniu śmietankowego
6 łyżek cukru
25 dag masła
Składniki masy kokosowej wymieszać, zagotować, smażyć, odstawić do ostudzenia. Przygotować ciasto: utrzeć masło z cukrem i żółtkami, dodając powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Na końcu wymieszać z ubitą pianą z białek. Lekko wymieszać i wyłożyć na blachę. Polać przestudzoną masą kokosową. Po upieczeniu przełożyć masą budyniową przygotowaną w następujący sposób: do utartego masła dodawać po łyżce ugotowanego i przestudzonego budyniu, stale ucierając, aż masa będzie gładka.
karolinkaaaa91