Zupa julienne.pdf

(38 KB) Pobierz
4244010 UNPDF
Zupa julienne
Składniki
2 marchewki, pietruszka, mały kawałek selera korzeniowego,
mała cukinia, por, 10 dag mrożonej fasolki szparagowej, 2
pomidory, cebula, łyżka masła, 2 łyżki maggi w płynie do zup, 3
łyżki posiekanej zieleniny (koperku i natki pietruszki), pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Marchewkę, pietruszkę, seler i cukinię obrać, pokroić w makaroniki (najlepiej w
malakserze). Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Por, cebulę i pomidory pokroić w
półplasterki. Do garnka wlać 6 szklanek wody, zagotować, wrzucić fasolkę i, gdy woda
ponownie zawrze, włożyć pozostałe warzywa oprócz pomidorów. Gdy jarzyny będą
prawie miękkie, dodać pomidory, masło i zieleninę. Po 1-2 min zdjąć zupę z ognia,
doprawić i od razu podawać. (100 g - 20 kcal).
 
4244010.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin