Prawdziwki w otoczce (1).doc

(1 KB) Pobierz

Produkty:

 

1,20 schabu, po 20 dag mięsa z drobiu i karkówki, całe prawdziwki (małe sztuki, lekko obgotowane, ok. 10 sztuk), sól, pieprz, czosnek, zioła (majeranek, oregano, czosnek granulowany), posiekana zielona pietruszka i koperek.

 

Wykonanie:

 

Schab rozciąć na jednolity płat, lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem i kminkiem mielonym. Mięso z drobiu i karkówkę zmielić doprawić do smaku przyprawami i ziołami, dokładnie wymieszać, dodać zieleninkę, rozsmarować na schabie, poukładać prawdziwki, zwinąć rulon i obwiązać nitką kulinarną. Obsmażyć na gorącym tłuszczu, potem piec przez 1 godz. w piekarniku. Podawać z zimniakami i surówkami.Po pokrojeniu w plastry wygląda bardzo efektownie.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin