Bułeczki z kaszy gryczanej z grzybami .doc

(0 KB) Pobierz

Składniki

 

                            500 gr maki gryczanej, 100 gr grzybów, 1 cebula, sól, pieprz,

                           

                            oliwa z oliwek, 1 i 1/2 łyzeczki sody

                           

 

                           

 

                           

 

                           

 

                           

              Cebulę pokroić i podsmazyć na oliwie, dodać pokrojone grzyby, doprawić i dusić do miękkości. Mąkę wymieszać z sodą, grzybami i sokiem jaki puściły. Formować bułeczki i piec na wysmarowanej tłuszczem blasze w temperaturze 200 stopni.

                                                       

              Można też użyć suszonych grzybów, namoczyć je a potem udusić w tej samej wodzie. W obu przypadkach jeśli ciasto byłoby za gęste można dodać wody.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin