Gazpacho.doc

(0 KB) Pobierz

zielony ogórek

2-3 dojrzałe pomidory

po pół str?ka zielonej i żółtej papryki

mała cebula

2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

kromka białego chleba

łyżka oliwy z oliwek

sól, pieprz

ząbek czosnku

Ogórek obrać. Pomidory sparzyć wrz?tkiem, obrać ze skórki, pokroić w ósemki i usunąć pestki. Paprykę umyć. Warzywa pokroić w mał? kostkę, czę?ć odłożyć. Kromkę chleba namoczyć, cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zmiksować dokładnie pokrojone warzywa z odci?niętym chlebem, cebul? i obranym ząbkiem czosnku. Dodać koncentrat pomidorowy i olej. Przyprawić. Dodać odłożone warzywa pokrojone w kostkę, wymieszać. Gazpacho podawać dobrze schłodzone.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin