Zupa marchwiowo- imbirowa.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

Na 4 porcje

 

- 100g cebuli

 

- 20 g imbiru

 

- 350 g marchwi

 

- 200 g selera naciowego

 

- 2 łyżki oliwy z oliwek

 

- 800 ml bulionu warzywnego

 

- 2 dymki

 

- 80 ml serka homogenizowanego naturalnego

 

- sól

 

- pieprz kajeński

 

- mielony imbir

 

- 2 łyżki soku z cytryny

 

- 4 łyżki serka homogenizowanego naturalnego

 

Wykonanie:

 

1. Cebule i imbir poszatkować drobno. Marchew i seler naciowy pokroić w dużą kostkę.

 

2. Rogrzać oliwę w garnku wrzucić do niego marchew, selera, cebule i imbir, i smażyć 3-4 minuty. Dodać do tego bulion warzywny i gotować 20 minut.

 

3. Dymkę umyć poszatkować drobno.

 

4. Ugotowana zupę zmiksować, dodać serek homogenizowany, przyprawy i sok z cytyny.

 

5. Zupę przelaną do talerzy ozdobić serkiem i poszatkowaną dymką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin