Zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Dodane przez:
[Julita]
Czas przygotowania: 50 minut
Czas zapiekania: 30 minut
Kaloryczność: 345 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
· opakowanie makaronu nitki
· 4 jajka
· 50 dag pieczarek
· czarne oliwki
· 30 dag tartego żółtego sera
· szklanka keczupu
· kulka mozzareli
· świeży tymianek
· sól, pieprz
· łyżka masła
Bardzo smaczny zapiekany makaron z pieczarkami.
Etapy przygotowania
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Jajka rozmącić w garnuszku, dodać połowę startego sera, wymieszać. Wlać do naczynia z makaronem, dokładnie wymieszać.
Pieczarki umyć, pokroić w paski, obsmażyć na maśle. Mozzarellę pokroić w małą kostkę.
Blachę wyłożyć pergaminem, ułożyć na niej makaron wymieszany z jajkami i serem.
Na wierzchu położyć pieczarki, pokrojoną mozzarellę i oliwki. Polać keczupem, posypać resztą tartego sera, tymiankiem, solą i pieprzem.
Piec około 20 minut w temperaturze 180˚C. Podawać z zieloną sałatą.
olawa62