zapiekanka z pieczarkami.doc

(75 KB) Pobierz

Zapiekanka makaronowa z pieczarkami

Food Pictures

Dodane przez:

[Julita]

Czas przygotowania: 50 minut

Czas zapiekania: 30 minut

Kaloryczność: 345 kcal

Ilość porcji: 4

Składniki

·         opakowanie makaronu nitki

·         4 jajka

·         50 dag pieczarek

·         czarne oliwki

·         30 dag tartego żółtego sera

·         szklanka keczupu

·         kulka mozzareli

·         świeży tymianek

·         sól, pieprz

·         łyżka masła

Bardzo smaczny zapiekany makaron z pieczarkami.

Etapy przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Jajka rozmącić w garnuszku, dodać połowę startego sera, wymieszać. Wlać do naczynia z makaronem, dokładnie wymieszać.

Pieczarki umyć, pokroić w paski, obsmażyć na maśle. Mozzarellę pokroić w małą kostkę.

Blachę wyłożyć pergaminem, ułożyć na niej makaron wymieszany z jajkami i serem.

Na wierzchu położyć pieczarki, pokrojoną mozzarellę i oliwki. Polać keczupem, posypać resztą tartego sera, tymiankiem, solą i pieprzem.

Piec około 20 minut w temperaturze 180˚C. Podawać z zieloną sałatą.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin