Ciasto ananasowe.doc

(23 KB) Pobierz
Ciasto ananasowe

Ciasto ananasowe

 

Upiec biszkopt.

Krem:

puszka ananasów, 2 galaretki żółte, 2 budynie żółte, kostka margaryny, 2 żółtka, 2 paczki delicji, wódka.

 

Ugotować 2 żółte budynie w pół litra soku z ananasów. Do gorącego wmieszać 2 galaretki żółte i schłodzić.

Utrzeć kostkę margaryny z 2 żółtkami, dodawać budyń i ucierać.

Dodać pokrojony w paski ananas i wymieszać – wyłożyć na biszkopt. Na masę budyniową poukładać delicje namoczone w wódce (namoczony tylko biszkopt delicji) i układać delicje galaretką do dołu.

Całe ciasto polać polewą.

Ciasto ananasowe

 

Upiec biszkopt.

Krem:

puszka ananasów, 2 galaretki żółte, 2 budynie żółte, kostka margaryny, 2 żółtka, 2 paczki delicji, wódka.

 

Ugotować 2 żółte budynie w pół litra soku z ananasów. Do gorącego wmieszać 2 galaretki żółte i schłodzić.

Utrzeć kostkę margaryny z 2 żółtkami, dodawać budyń i ucierać.

Dodać pokrojony w paski ananas i wymieszać – wyłożyć na biszkopt. Na masę budyniową poukładać delicje namoczone w wódce (namoczony tylko biszkopt delicji) i układać delicje galaretką do dołu.

Całe ciasto polać polewą.

 

Ciasto ananasowe

 

Upiec biszkopt.

Krem:

puszka ananasów, 2 galaretki żółte, 2 budynie żółte, kostka margaryny, 2 żółtka, 2 paczki delicji, wódka.

 

Ugotować 2 żółte budynie w pół litra soku z ananasów. Do gorącego wmieszać 2 galaretki żółte i schłodzić.

Utrzeć kostkę margaryny z 2 żółtkami, dodawać budyń i ucierać.

Dodać pokrojony w paski ananas i wymieszać – wyłożyć na biszkopt. Na masę budyniową poukładać delicje namoczone w wódce (namoczony tylko biszkopt delicji) i układać delicje galaretką do dołu.

Całe ciasto polać polewą.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin