Truskawki a la Romanoff.rtf

(5 KB) Pobierz
Truskawki a la Romanoff

Truskawki a la Romanoff

 

Składniki na 4 porcje:

50 dag świeżych truskawek

3 łki cukru pudru

pół szklanki białego wina deserowego

półtorej szklanki śmietanki kremówki

 

Truskawki wypłucz na sicie i obierz z szypułek. Kilka odłóż do przybrania, a resztę pokrój na ćwiartki i włóż do salaterki. Posyp cukrem pudrem, zalej winem i wstaw na 2 godziny do lodówki; owoce zamieszaj 2-3 razy.

 

Przed podaniem truskawki delikatnie wymieszaj z ubitą śmietaną, rozłóż do 4 pucharków i ozdób całymi owocami.

 

Uwaga! Kremówkę możesz zastąpić śmietanką w proszku.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin