Mus morelowy.rtf

(5 KB) Pobierz
Mus morelowy

Mus morelowy

 

Składniki:

500 g moreli

120 g cukru

100 ml śmietanki 36-proc.

15 g Żelatyny WINIARY

2 białka

maliny i truskawki do przybrania

 

Na początku ubij śmietankę z ł cukru. Potem przygotuj morele: umyj je, przekrój, usuń pestki i zmiksuj z pozostałym cukrem. Żelatynę namocz w 4 łkach wody, po czym podgrzej, ostudź i wymieszaj ze śmietanką oraz morelami.

 

Ubij białka i dodawaj do nich po łce moreli, nie przerywając ubijania. Tężejący mus przełóż do pucharków. Udekoruj malinami i truskawkami. Odstaw do schłodzenia.

 

W ten sam sposób możesz przyrządzić mus z brzoskwiń, mango lub nektarynek.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin