Pomidory w całości.rtf

(5 KB) Pobierz
Pomidory w ca³oœci

Pomidory w całci

 

Składniki na 4 słoiki po 500 ml:

1 kg pomidorów (twardych, o małej ilości pestek)

kilka ostrych zielonych papryk (ewentualnie)

kilka główek czosnku

1,5 dag soli

1 dag Kwasku cytrynowego WINIARY

po kilkanaście listków laurowych lub ziaren ziela angielskiego

łka cukru

olej

 

Paprykę umyj. Czosnek obierz i podziel na ząbki. Pomidory umyj i ponakłuwaj je w kilku miejscach wykałaczką. Teraz razem z papryką i czosnkiem ułóż w słojach.

 

3 szklanki wody zagotuj z solą, kwaskiem cytrynowym, cukrem i zielem angielskim. Zalej nią pomidory, do każdego słoika wlej łeczkę oleju. Pasteryzuj 20 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin