KOKOSOWA PYCHOTKA.doc

(21 KB) Pobierz
KOKOSOWA PYCHOTKA

KOKOSOWA PYCHOTKA

2 opakowania krakersów zwykłych
3 opakowania po 10 dag wiórków kokosowych
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki zwykłej
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
1 litr mleka
2 żółtka
1 kostka masła
2 łyżeczki żelatyny


2 1/2 opakowania wiórków wsypać do zimnego mleka dodać żółtka,
mąkę ziemniaczaną i zwykłą, szklankę cukry i cukier waniliowy.
Wszystkie składniki dobrze wymieszać i zagotować; cały czas mieszając
aż do momentu, kiedy się zagotuje. Gotować jeszcze ok. 2 minut na małym gazie.
Ostudzić. Dodać po troszku masła ciągle miksując. Rozpuścić żelatynę w niewielkiej
ilości zimnej wody. Dodać odrobinę ciepłej wody i dodać całość do masy.
Masa jest gotowa.

Na dno średniej wielkości brytfanki wyłożyć krakersy przełożyć cienką warstwą masy( 3 warstwy krakersów).
Posypać ciasto reszta wiórków. Włożyć do lodówki.
Najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień


 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin