JAJKA FASZEROWANE Z ŁOSOSIEM
Składniki: - 10 jajek - koper- łosoś- cytryna- majonez- opcjonalnie: kaparySposób przygotowania:Jajka gotujemy przez ok. 10 min. Zalewamy zimną wodą i studzimy. Łososia i koper szatkujemy, wrzucamy do jednej miseczki, skrapiamy cytryną, mieszamy z majonezem i dekorujemy wydrążone białka jajek. Opcjonalnie jajka faszerowane łososiem posypujemy kaparami.
JAJKA FASZEROWANE Z TUŃCZYKIEM
mogą zagościć na twoim stole nie tylko podczas świąt. Sprawdź nasz przepis na jajka faszerowane z tuńczykiem.
Składniki:- tuńczyk w oleju- majonez- kukurydza- ogórek kiszony- ugotowany ryż- pieprz, sól- jajka ugotowane i ostudzoneSposób przygotowania:Żółtka utrzeć z majonezem, rozgniecionym tuńczykiem i pokrojonym ogórkiem kiszonym. dodać kukurydzę i ryż, doprawić pieprzem oraz solą, wypełnić białka jajek.
jolusia_1