Słonina w papryce wg Kruszynki.pdf

(306 KB) Pobierz
349205947 UNPDF
Słonina w papryce wg Kruszynki
G ruby połed łoniny nacieramy intenywnie ola .Słonina mui ię w czaie nacierania "pocid". Po
natarciu wkładamy do lodówki na dwa tygodnie przewracając ją codziennie.
Wędzid w ciepłym dymie do uzykania ładnego kolorku.
Pod koniec wędzenia podnied temperaturę do 70-80 t.C, wyjąd z wędzarni i na ciepło natrzed
mocno łodką papryką /ja touję zakupioną u Miro-prima ort/. Schłodzid i włożyd do lodóweczki.
Przy każdym natępnym wędzeniu rybek, kurczaczków, wędlinek i innych makowitoci zawiezad
dodatkowo łoninkę w wędzarni.
Po wielokrotnym wędzeniu /ilod zależy od nazej odpornoci/ otrzymujemy produkt w niczym nie
utępujący ławnej węgierkiej, lub łowackiej łoninie paprykowej.
349205947.001.png 349205947.002.png
Smacznego: Kruszynka
Zgłoś jeśli naruszono regulamin