Przygotowanie: 25 minutGotowanie: ok.1 godzinyTrudność: łatwaSKLADNIKI:
Składniki
· 5 dag dużej białej suszonej fasoli
· 5 dag zielonej suszonej fasoli
· 5 dag czerwonej suszonej fasoli
· 10 dag fasolki szparagowej
· 2 ząbki czosnku
· 1 cebula
· 2 jajka ugotowane na twardo
· zielona pietruszka
· mój sos vinaigrette
ETAPY PRZYGOTOWANIA:1. Fasolę namoczyć poprzedniego dnia.Odcedzić.Zalać dużą ilością wody i gotować każdą osobno około godziny.Ostudzić.Fasolkę szparagową oczyścić z włokien,wrzucić do wrzącej wody i gotować 15 minut.Ostudzić. 2. Jajka pokroić w gruba kostkę.Cebulę i zieloną pietruszkę drobno posiekać.Czosnek obrać i rozetrzeć.Sos vinaigrette(podwójna porcja) wcześniej zrobiony wymieszać z cebulą,czosnkiem,pietruszką i jajkami. 3. Fasolę i fasolkę szparagową przełożyć do miski i wymieszać z pozostałymi składnikami
Smutasek777