Przysmak z łososia.Składniki20 dag wędzonego łososia2 marchewki 2 pietruszki kawałek selera 2 jajka l cebulka 1/2 jabłka 3 łyżki kukurydzy sól pieprz zielony pieprz z zalewy koperek 3 łyżki majonezu l łyżeczka oliwy z oliwek l łyżka czarnego kawioruWarzywa oczyścić, umyć, ugotować w lekko osobnej wodzie z odrobiną tłuszczu, ostudzić, drobno posiekać pokroić w kosteczkę ugotowane na twardo jajka, obraną cebulę i jabłko konserwową kukurydzę i zielony pieprz osaczyć z zalewy połączyć wszystkie składniki sałatki, dodać majonez, wymieszać miseczki (mogą być kompotierki) cienko posmarować oliwą, wyłożyć plasterkiem łososia, ścisło napełnić sałatką, lekko ugnieść łyżką, przykryć wystającymi plasterkami ryby na talerz nalać sos musztardowy sałatkę wyjąć z miseczek, ułożyć na sosie dnem do góry, na wierzchu położyć troszkę kawioru
groszek0419