Pstrąg z migdałami.doc

(24 KB) Pobierz
Pstrąg z migdałami

Pstrąg z migdałami.

Porcja: 384 kcal
Przygotowanie: 25 minut
Pieczenie: 35 minut
Dla 2 osób
2 duże pstrągi
50 g migdałowych płatków
tymianek lub zioła prowansalskie (suszone)
sok z cytryny
łyżka masta
łyżka oliwy
kilka gałązek natki
sól

Rybę sprawić, opłukać. Natrzeć solą i ziołami, skropić sokiem z cytryny. Wstawić na godzinę do lodówki.
Ryby ułożyć w żaroodpornym wysmarowanym oliwą naczyniu, skropić oliwą. Piec 35 minut w 180 °C. W połowie pieczenia polać stopionym masłem i posypać migdałami. Udekorować natką

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin