PRZYSTAWKI:
MAKI:
1. Rolka Futo-Kan-no-Maguro: majonez, sałata karbowana, tuńczyk odsączony z sosu własnego, cebula czerwona w paski, ogórek konserwowy, papryka konserwowa
2. Rolka California-Grilled-Tori: serek Ostrowia, sałata karbowana, kurczak Teriyaki z sezamem białym, ogórek wąż, por, papryka czerwona w cienkie paski, polać całego maka sosem Teriyaki i obtoczyć w agedamie (po usmażeniu Tempury)
3. Rolka Futo-Tempura-Ebi-Tempura: keczup, majonez, Sriracza, sałata karbowana, Ebi Tempura, papryka i cebula czerwona, ogórek (wąż)
4. Rolka Futo-Grilled-Pesto Sake: serek feta (cienka warstwa, bo słony), sałata lodowa/rucola, usmażony łosoś z Pesto, ogórek wąż, suszony pomidor (cienko pokrojony, bo się ciągnie i jest słony)
5. Rolka Futo-Makrela: majonez, sałata, makrela, ogórek kiszony, szczypiorek, pomidor
6. Rolka Mushi yasai: marchew gotowana, burak gotowany, ogórek wąż, avocado
GUANKAN (WKŁADKA):
1. Pasta: makrela, majonez x2, szczypiorek, por, Sriracza, shoyu, czosnek, cytryna + kropka keczupu na wierzchu.
2. Tatar: łosoś, Shoyu, por, Sriracza, majonez.
3. Pasta: tuńczyk z puszki w oleju, majonez, cebulka czerwona, pomidor, papryka.
4.
KUCHNIA CIEPŁA:
ZUPY:
-Miso (z kluskami błyskawicznymi):
-Miso z grzybkami Shitake + szczypiorek + tofu + Wakame + sezam
-Miso z łosiem surowym + por + paseczki nori + sezam + sos teriyaki
-Miso z kurczakiem +warzywa gotowane (marchew, por, cebulka)
-TEMPUTRA:
1. Warzywa Tempura: papryka, cukinia, bakłażan, cebula,
Sos: pomidorowo-paprykowy-czosnkowo „ostry”
2. Seafood Tempura: owoce morza
Sos: bulion z dashi i miso + Sriracza + cytryna + natka pietruszki + czosnek + masełko
maciucha06