Sushi Fusion.docx

(13 KB) Pobierz

PRZYSTAWKI:

 

MAKI:

1.       Rolka Futo-Kan-no-Maguro: majonez, sałata karbowana, tuńczyk odsączony z sosu własnego, cebula czerwona w paski, ogórek konserwowy, papryka konserwowa

2.       Rolka California-Grilled-Tori: serek Ostrowia, sałata karbowana, kurczak Teriyaki z sezamem białym, ogórek wąż, por, papryka czerwona w cienkie paski, polać całego maka sosem Teriyaki i obtoczyć w agedamie (po usmażeniu Tempury)

3.       Rolka Futo-Tempura-Ebi-Tempura: keczup, majonez, Sriracza, sałata karbowana, Ebi Tempura, papryka i cebula czerwona, ogórek (wąż)

4.       Rolka Futo-Grilled-Pesto Sake: serek feta (cienka warstwa, bo słony), sałata lodowa/rucola, usmażony łosoś z Pesto, ogórek wąż, suszony pomidor (cienko pokrojony, bo się ciągnie i jest słony)

5.       Rolka Futo-Makrela: majonez, sałata, makrela, ogórek kiszony, szczypiorek, pomidor

6.       Rolka Mushi yasai: marchew gotowana, burak gotowany, ogórek wąż, avocado

 

GUANKAN (WKŁADKA):

1.       Pasta: makrela, majonez x2, szczypiorek, por, Sriracza, shoyu, czosnek, cytryna + kropka keczupu na wierzchu.

2.       Tatar: łosoś, Shoyu, por, Sriracza, majonez.

3.       Pasta: tuńczyk z puszki w oleju, majonez, cebulka czerwona, pomidor, papryka.

4.        

 

 

KUCHNIA CIEPŁA:

ZUPY:

-Miso (z kluskami błyskawicznymi):

-Miso z grzybkami Shitake + szczypiorek + tofu + Wakame + sezam 

-Miso z łosiem surowym + por + paseczki nori + sezam + sos teriyaki

-Miso z kurczakiem +warzywa gotowane (marchew, por, cebulka)

 

-TEMPUTRA:

 

1.       Warzywa Tempura: papryka, cukinia, bakłażan, cebula,

Sos: pomidorowo-paprykowy-czosnkowo  „ostry”

2.       Seafood  Tempura: owoce morza

Sos: bulion z dashi i miso + Sriracza + cytryna + natka pietruszki + czosnek + masełko

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin