Rolada Zdzisława.pdf
(
397 KB
)
Pobierz
349735665 UNPDF
Rolada Zdzisława
3kg. surowego boczku o wymiarach (20x40)
Boczek dokładnie umyd i oczycid
Przyprawy:
Po 2 łyżeczki
bazylii,
załwii,
cząbru,
majeranku,
ól i pieprz (do maku),
3 łyżki oliwy,
2 szklanki. bulionu.
Mięko marynowało ię 3 doby w chłodnym miejcu (ól, pieprz, litek, ziele + zalewa)
Po wyciągnięciu z marynaty dokładnie obuzyd, natrzed przyprawami i ciano związad w roladę
Pozotawid w celu obechnięcia na ok 2-3h.
Wędzid ok 2h w ciepłym dymie (30-40 topni) do oiągnięcia ładnego koloru
Natępnie na brytwankę wylewamy bulion i wkładamy wraz z roladą do piekarnika na ok 15h na 180
stopni.
Po wyjęciu z piekarnika otudzid i macznego )
Pozdrowienia
Zdziław
Plik z chomika:
rysioo4
Inne pliki z tego folderu:
Rolady cielęce z grzybami – kuchnia węgierska.pdf
(119 KB)
Rolada łososiowa.pdf
(106 KB)
Rolada Zdzisława.pdf
(397 KB)
Rolada z prosiaka.pdf
(90 KB)
Rolada z boczku.pdf
(96 KB)
Inne foldery tego chomika:
Balerony
Balerony(1)
Boczki
Boczki(1)
CHLEB
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin