Szaszłyk z szynki w czerwonym winie.rtf

(5 KB) Pobierz
Szasz³yk z szynki w czerwonym winie

Szaszłyk z szynki w czerwonym winie

 

Składniki na 6 porcji:

80 dag szynki bez kości

uszcz do smażenia

marynata:

3/4 szklanki czerwonego wytrawnego wina

2 łki soku z cytryny

1-2 ząbki czosnku

po pół łeczki estragonu i tymianku

pieprz, sól

 

Oczyszczony czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z pozostałymi składnikami marynaty. Szynkę pokrój w półtoracentymetrowe plastry, a następnie na kwadraty o boku około 2cm. Każdy kawałek lekko zbij tłuczkiem, włóż do marynaty i odstaw na kilka godzin.

 

Po wyjęciu nadziej na szpadki i wstaw na rozgrzany tłuszcz.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin