Zupa gulaszowa.doc

(19 KB) Pobierz
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

 



skladniki:
0,5 kg miesa wieprzowego lub wolowego
2 duze czerwone papryki
1 zielona papryka
1 duza cebula
2 zabki czosnku
1 pietruszka
2 marchewki
puszka pomidorow bez skory
okolo 3 lyzeczki koncentratu pomidorowego
1l bulionu
osta papryka w proszku
ziele angielskie
lisc laurowy
majeranek
pieprz, sol

wykonanie:


Mieso kroimy na male kawalki.
Na patelni podsmazamy mieso, cebule pokrojona w kostke i posiekany czosnek. Doprawiamy ostra papryka w proszku i majerankiem. Gdy mieso ladnie sie przyrumieni zalewamy wszystko bulionem i gotujemy z dodatkiem liscia laurowego i ziela angielskiego okolo 45 minut.
Po tym czasie dokladamy do zupy marchew i pietruszke pokrojone w kostke, papryke pokrojona w paseczki lub w kostke oraz pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Gotujemy kolejne 25 minut.
Doprawiamy sola, pieprzem.
Czasem gdy pomidory sa zbyt kwasne dodaje odrobine cukru dla zlamania ich smaku.
Smacznego!

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin