skladniki:0,5 kg miesa wieprzowego lub wolowego2 duze czerwone papryki1 zielona papryka1 duza cebula2 zabki czosnku1 pietruszka2 marchewkipuszka pomidorow bez skoryokolo 3 lyzeczki koncentratu pomidorowego1l bulionuosta papryka w proszkuziele angielskielisc laurowymajeranekpieprz, solwykonanie:
Mieso kroimy na male kawalki.Na patelni podsmazamy mieso, cebule pokrojona w kostke i posiekany czosnek. Doprawiamy ostra papryka w proszku i majerankiem. Gdy mieso ladnie sie przyrumieni zalewamy wszystko bulionem i gotujemy z dodatkiem liscia laurowego i ziela angielskiego okolo 45 minut.Po tym czasie dokladamy do zupy marchew i pietruszke pokrojone w kostke, papryke pokrojona w paseczki lub w kostke oraz pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Gotujemy kolejne 25 minut.Doprawiamy sola, pieprzem.Czasem gdy pomidory sa zbyt kwasne dodaje odrobine cukru dla zlamania ich smaku.Smacznego!
michalpluta12