Szynka gotowana.pdf
(
27 KB
)
Pobierz
5857297 UNPDF
Szynka gotowana
Składniki:
Sposób wykonania:
Szynkę zasolić w taki sam sposób, jak szynkę litewską na surowo, ale tylko na 2
tygodnie. Następnie obsuszyć na powietrzu przez kilka dni i gotować na małym ogniu
tyle godzin, ile kilogramów waży szynka. Można również szynkę wędzić 5 dni w zimnym
dymie albo 6 - 8 godzin - w gorącym, po czym ugotować. Szynki powinny stygnąć w
wodzie, w której się gotowały.
Plik z chomika:
Tatar73
Inne pliki z tego folderu:
Jak peklować mięso.docx
(18 KB)
Udka smażone w majonezie i ketchupie.jpg
(115 KB)
Kotlety schabowe inaczej.doc
(416 KB)
Sznycel wiedeński.doc
(398 KB)
Smażone piersi z kurczaka.doc
(221 KB)
Inne foldery tego chomika:
1.Baranina
10.Grzyby
11.Pieczenie
12.Weki
2.Kozica
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin