Batoniki gryzonie 1 1/2 szklanki p�atk�w kukurydzianych 3/4 szklanki posiekanych orzech�w w�oskich lub arachidowych 1/4 szklanki miodu sk�rka otarta z 1 niewielkiej pomara�czy 1 czubata �y�ka mas�a lub margaryny Orzechy zrumieni� na patelni ,doda� mas�o oraz mi�d.Podgrzewa� na ma�ym ogniu ,stale mieszaj�c.Gdy mi�d i mas�o si� rozpuszcz�,doda� sk�rk� pomara�czow� oraz rozgniecione p�atki kukurydziane.Dok�adnie wymiesza� i wyla� do nat�uszczonej formy. Po wystygni�ciu pokroi� w kostk� lub w paluszki.Gotowe batoniki mo�na tag�e pola� czekoladow� zalew�: 5 dag mas�a stopi� na ma�ym ogniu,stale mieszaj�c,z jedn� �y�k� mleka,jedn� �y�eczk� kakao i 1-2 �y�kami cukru.Gdy powstanie jednolita g�sta masa,zdj�� z ognia,a gdy zacznie g�stnie� - pola� batoniki i odstawi� do wystygni�cia.
piwowar3