Snikers. Ciasto. 4 szkl. mąki wrocławskiej 3/4 szkl. cukru 2 jajka + 2 żółtka 20 dkg Kasi 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 cukier waniliowy Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 3 równe części. Trzy identyczne blaszki, wyłożone papierem wylepić cienko ciastem. Każdy placek upiec oddzielnie - piec ok. 10 minut w temp. 200*C. Masa orzechowa. 1/2 kost. Kasi 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu 20 dkg posiekanych orzechów włoskich Wszystkie produkty włożyć do garnka, pogotować na małym ogniu ok. 5 minut, wylać na trzeci placek i upiec – ok. 12 min. Masa budyniowa. 1/2 litra mleka 1 budyń śmietankowy 1 szkl. cukru 1 kostka „Kasi” Ugotować budyń. Zmniejszyć płomień, dalej do budyniu dodawać „Kasię”(kawałkami). Mieszać tak długo aż tłuszcz połączy się z masą budyniową. Na pierwszy upieczony i ostudzony placek nałożyć masę budyniową, przykryć drugim, ten posmarować toffi, a następnie nakryć plackiem z orzechami. TOFFI : puszkę skondensowanego mleka słodzonego gotować 3 godziny. Można to zrobić kilka dni wcześniej. Placek smarować ostudzonym toffi. Orzechy nie siekać na deseczce tylko kroić nożem tak jak np. pomidory na sałatkę. Smacznego!
ch0mikus