Krew smażona.pdf
(
106 KB
)
Pobierz
349739005 UNPDF
Krew smażona
Składniki:
Krew wieprzowa
Cebula średnia 1 szt.
Sól, pieprz mielony
Smalec
Przepis:
Cebule obrać, opłukać i posiekać w drobną kostkę. W rondlu rozgrzać tłuszcz i usmażyć w
nim cebule na jasno złocisty kolor. Krew posolić i przyprawić pieprzem, po czym wlać na
tłuszcz z usmażoną cebulą. Całość smaży na wolnym ogniu. Podczas smażenia nie mieszać,
aby krew ścięła się równomiernie. Krew powinna dobrze odparować .Gdy będzie już
dostatecznie ścięta należy pokroić ją w kostkę lub plastry i podawać z chlebem lub
ziemniakami.
Autor: Szunaj
Plik z chomika:
bajbus29
Inne pliki z tego folderu:
Świąteczna - Galantyna Kruszynki.pdf
(770 KB)
Łeb wieprzowy faszerowany wg Andrzeja.pdf
(423 KB)
Krezki cielęce.pdf
(106 KB)
Krew smażona.pdf
(106 KB)
KISZKA BUŁCZANA KRWISTA.pdf
(170 KB)
Inne foldery tego chomika:
Galarety
Kiszki kaszane
Kiszki pasztetowe
Podroby - porady
Rolady
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin