Kurczak po chińsku.doc

(25 KB) Pobierz
Warszawa, 2000-09-13

KURCZAK PO CHIŃSKU

Marynata

½ kub. oleju

¼ kub. sosu sojowego

¼ kub. miodu

2 łyż. stoł. Soku z cytryny

1 łyżeczka roztartego czosnku

pietruszka

 

Reszta

70 dkg. Piersi z kurczaka

8 szt. Pieczarek

16/16 kawałków papryki ( czerwona/zielona)

ok. 16 kawałków cebuli

 

W dużej misce połączyć składniki marynaty.

Włożyć kurczaka i zostawić na ok. 4-6 godz.

Mieszając okazjonalnie.

Dodać również resztę warzyw .

Wyjąć całość i włożyć do microvawe na „medium” ok. 10-12 min.

Do tego może być ryż.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin