Składniki:
· BISZKOPT (na dużą blachę)
· 1 szklanka mąki (pełna szklanka z czubiem)
· 1 szklanka cukru zwykłego
· 10 jajek
· MASA Z "KUBUSIEM"
· 700 ml "Kubusia" (marchew + banan + brzoskwinia lub pomarańcza)
· 2 budynie śmietankowe bez cukru
· KREM
· pudełko śmietany kremówki 36%
· 1 galaretka pomarańczowa
· 2 opakowania delicji
Przepis na biszkopt: Jajka z cukrem miksować, najpierw na mniejszych, potem na większych obrotach. Miksować na puszystą masę około 7 - 10 minut. Do masy dodawać delikatnie po trochu mąkę. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni C 30 - 40 minut. Przepis na masę z "Kubusiem": Ugotować budyń z soku "Kubuś" i proszku budyniowego. Wylać od razu na wystudzony biszkopt. Przepis na krem: Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody, wystudzić. Ubić śmietanę. Na koniec dodać wystudzoną galaretkę. Przełożenie placka: Na wystudzony biszkopt wylać ugotowaną gorącą masę z "Kubusiem". Jak wystygnie ułożyć delicje polewą do góry. Wystudzony krem (z galaretki i kremówki) wyłożyć na delicje. Smacznego!
Paulinka9000