Kurczak wędzony a la Chef Paul.pdf
(
297 KB
)
Pobierz
349200334 UNPDF
Składniki:
1-1/2 kg kurczaka
1/2 kotki mała
2 X 1/2 litra piwa
4 łyżki majeranku
1 pczek natki pietruzki
Przygotowanie:
W małym garnku doprowadzid piwo do wrzenia, wrzucid mało i rozpucid w gorącym piwie,
dokładnie wymiezad.
Kurczaka wymyd w lodowatej wodzie i dokładnie wytrzed. Naciąd nożem kór powyżej pieri i od
trony pleców powyżej nóg.
Wtrzykiwad gruzką kucharką pod kór kurczaka ciepłe piwo z małem i rozprowadzad
równomiernie po całej powierzchni kurczaka.
Reztą piwa z małem wymarowad zewnątrz kór kurczaka i obicie wntrze. Wypad majeranek do
wewntrznej czci kurczaka.
Odtawid do lodówki na 4 godziny.
Rozpocząd wdzenie rzadkim dymem (temp. około 50 t. C) aż kóra bdzie złotawa (około 1-1/2 do 2
godz.).
Skropid kurczaka obicie piwem wewnątrz i wrazie potrzeby gdy bdzie zbyt uchy wewnątrz i
rozpocząd drugi etap wdzenia obniżając temperatur (do około 40 t. C) jezcze około 2 godzin,
marując go co 1/2 godziny ciepłym piwem z małem.
Kurczak jet gotowy gdy nabierze brązowo złotej barwy i po nakłuciu wypływa jany ok.
Smacznego
Autor: ChefPaul
Plik z chomika:
babcia_marysia
Inne pliki z tego folderu:
WPŁYW DYMU NA WYTRZYMAŁOŚĆ TKANKI ŁĄCZNEJ.pdf
(166 KB)
Wędzone rolady z kurczaka.pdf
(214 KB)
Wędzenie drobiu w huraganowym tempie.pdf
(146 KB)
Weekendowy kurczak aromatyczny Dziadka - Część I.pdf
(253 KB)
Udka gęsie wędzone.pdf
(140 KB)
Inne foldery tego chomika:
Anielska kuchnia
Anielska kuchnia II
Balerony
Biesiada Wielkanocna
Boczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin