Salami górskie.pdf
(
144 KB
)
Pobierz
346941013 UNPDF
1. Rostbef lub antrykot barani – 7,0 kg,
2 Chuda wołowina – 1,5 kg,
3 Tłuzcz wieprzowy – 1,5 kg,
4 Sól – 0,28 kg
5. Saletra – 0,01 kg
6. Pieprz – 0,015 kg
7 Jałowiec – 0,005 kg
8. Cukier – 0,015 kg
9 Jałowcówka (Gin) – ok. 0,250 l
10. Jelito grube.
Mięo pokrajad w grubą kotkę Wymiezad z olą i aletrą, odtawid na 5 dni w chłodne miejce
Zemled razem z tłuzczem w mazynce z itkiem o oczkach redniej wielkoci Wymiezad dodając
przyprawy oraz jałowcówkę (Gin)
Napełnid jelita, nakłud je w kilku miejcach Długod batonów ok 40 cm
Powieid na kijach na ok 3 dni w chłodnym miejcu
Wędzid 6 dni zimnym dymem, do uzykania barwy brązowej
Studzid w przewiewnym miejcu
Suzyd 6-8 tygodni.
Produkt trwały
Autorzy: Tadeusz Barowicz i Wojciech Tatarczuch
Nadełał Maxell
Plik z chomika:
babcia_marysia
Inne pliki z tego folderu:
Kiełbaski z zająca.pdf
(107 KB)
Kiełbasa z sarny.pdf
(109 KB)
Kiełbasa z dzika.pdf
(111 KB)
Kiełbasa z dzika wg Zibiego.pdf
(855 KB)
Kiełbasa Świąteczna Chefa.pdf
(960 KB)
Inne foldery tego chomika:
Anielska kuchnia
Anielska kuchnia II
Balerony
Biesiada Wielkanocna
Boczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin