Kotlety baranie po podlaskui.pdf

(130 KB) Pobierz
349783622 UNPDF
Składniki
1. 0,5 kg baraniny łopatki
2 3 dag łoniny
3 led olony
4. 2 cebule
5 ól, piepr
6 4 dag tartej bułki
7. 2 jaja
8. szklanka bulionu
9 klanka białego wina
10 włocyna (be kaputy)
Spoób wykonania
Baraninę dobre wyżyłowad, poiekad, dodając wieżą łoninę Z wymoconego ledia uunąd oci,
poiekad raem mięem, dodad piepr, drobno poiekaną cebulę, cyptę oli Maę wymiead
dokładnie jajami, dodad tartą bułkę Zrobid małe kotlety i włożyd do rondla, alad klanką roołu i
szklanką białego wina, duid raem
Dodad pokrajaną drobno włocynę i duid pod prykryciem
Zgłoś jeśli naruszono regulamin