ŚLĄSKI BACHOR.pdf
(
256 KB
)
Pobierz
349783922 UNPDF
LĄKIBCHOR
Składniki
:
(proporcje dowolne wg kubków makowych i ekperymentów)
- urowe tarte i odcinite ziemniaki
- krawki tłutego mia i łoniny ze winiobicia - przemażone
(generalnie dużo ale to zależy od winiobicia i urodzaju na ziemniaki
- proporcje dowolne)
Przyprawy
:
1 ól,
2. pieprz,
3 gałka muzkatołowa lub/i imbir
4 majeranek(obowiązkowo)
grube jelita wieprzowe lub wymyty i parzony żołądek
Wykonanie:
Do may tartych ziemniaków dodajemy pozotałe kładniki napełniamy jelita lub żołądek
związujemy kooce jelit lub zzywamy żołądek do brytanki i pieczemy na adle lub malcu
Jet to lokalny mało znany pecjał cile związany z tradycyjnym
winiobiciem na Śląku Ciezyokim (Ciezyniacy????)
Nadełał Lachu
Plik z chomika:
babcia_marysia
Inne pliki z tego folderu:
Zupa regionalna - juśnik.pdf
(425 KB)
ŚLĄSKI BACHOR.pdf
(256 KB)
Słynna Palcówka oraz dwa warianty Słoniny z Podlasia autorstwa Kruszynki.pdf
(326 KB)
Słonina peklowana rodem z Podlasia.pdf
(107 KB)
Plyndze z kaszokiem z poznańskiego.pdf
(82 KB)
Inne foldery tego chomika:
Anielska kuchnia
Anielska kuchnia II
Balerony
Biesiada Wielkanocna
Boczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin