Ryba po Grecku.doc

(20 KB) Pobierz
dania rybne

 

Ryba po Grecku

nie z karpia lecz z filetów np dorsza.
1 kg filetów
1-2 pietruszki
1,2 kg marchewki
2-3 cebule
pieprz, sól, może byc też przyprawa do ryb
słoiczek koncentratu pomidorowego
2-3 łyżki ketchupu
1 kostka rosołowa
1 szkl wody
cytryna

filet przyprawić wg swojego smaku i skropić sokiem z cytryny- smażymy. Włoszczyznę starkować, cebule posiekać, dodać kostkę rosołową oraz szklankę wody i wszystko podusić aż będzie miękkie. Następnie do warzywa dodajemy przecier pomidorowy i ketchup, przyprawiamy pieprzem, solą możemy dodać też kilka rodzynek. Na półmisku układamy na przemian raz warzywa raz ryba. Pierwsza i ostatnia warstwa musi tworzyć warzywa

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin