Filety z pstrąga z sosem śmietanowym.doc

(30 KB) Pobierz
Filety z pstrąga z sosem śmietanowym

Filety z pstrąga z sosem śmietanowym

1 łyżka różowego pieprzu

4 łyżki musztardy z całych ziaren gorczycy

4 filety z pstrąga (po 20 dag)

4 łyżki kwaśnej śmietany

1 szalotka

1 łyżka soku z cytryny

sól, pieprz

 

 

 

1.Rozgrzewamy piekarnik do 240°C. Różowy pieprz rozgniatamy w moździerzu i mieszamy z dwiema łyżkami musztardy. Mieszanką smarujemy filety z pstrąga. Układamy rybę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 10-15 minut (w zależności od grubości filetów).2.W tym czasie mieszamy kwaśną śmietanę i pozostałe dwie łyżki musztardy. Dodajemy posiekaną drobno szalotkę, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sos podajemy w sosjerce jako dodatek do upieczonej ryby.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin