KOKOSOWA PYCHOTKA2 opakowania krakersów zwykłych 3 opakowania po 10 dag wiórków kokosowych 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki zwykłej 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 litr mleka 2 żółtka 1 kostka masła 2 łyżeczki żelatyny 2 1/2 opakowania wiórków wsypać do zimnego mleka dodać żółtka, mąkę ziemniaczaną i zwykłą, szklankę cukry i cukier waniliowy. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i zagotować; cały czas mieszając aż do momentu, kiedy się zagotuje. Gotować jeszcze ok. 2 minut na małym gazie. Ostudzić. Dodać po troszku masła ciągle miksując. Rozpuścić żelatynę w niewielkiej ilości zimnej wody. Dodać odrobinę ciepłej wody i dodać całość do masy. Masa jest gotowa. Na dno średniej wielkości brytfanki wyłożyć krakersy przełożyć cienką warstwą masy( 3 warstwy krakersów). Posypać ciasto reszta wiórków. Włożyć do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień
ela.su