· 6 jajek
· 4 marchewki
· 1 pietruszka
· 1/4 selera
· 1 winne jabłko
· 4-5 ziemniaków
· 1/2 puszki groszek
· 1/2 puszki kukurydzy
· majonez(według uznania, ja daję około pół słoiczka)
· 4-5 łyżeczek musztardy sarepskiej
· 6-8 kiszonych ogórków
· 1 cebula(nie za duża)
· 1 kostka rosołowa
· sól, pieprz
· kilka kropel maggi
Warzywa obrać. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Marchew, pietruszkę i seler ugotować z kostką rosołową. Przestudzone warzywa pokroić w kosteczkę razem z cebulą, j jabłkiem (obranym ze skórki),kiszonymi ogórkami i ugotowanymi na twardo jajkami. Dodać groszek, kukurydzę, majonez, musztardę, 2-3 krople maggi. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na 1-2 godziny do lodówki.
Claudiano