skanuj0003(1).pdf

(370 KB) Pobierz
376243338 UNPDF
30 dkg mctki
15 dkg masla
4 z6ltka
2-3 lyzki kwasnej smietany
szczypta soli
Zagniesc ciasto , robic kulki wielkosci sredniego orzecha , wlozyc do lod6wki na cal", noc.
Nast~pnie ktid", kulk~ rozwalkowac i smarowac mas", orzechow", . Zwijac w rulonik , konce
zacisn",c . Piec , po upieczeniu posypac cukrem pudrem lub polukrowac .
4 bialka
3 lyzki cukru pudru - ubic na sztywno,
wmieszac 20 - 25 dkg mielonych orzech6w , sok z c y tr yny, troch~ rumu .
8 dkgmasla
8 dkg cukru
1 z6ltko - utrzec do bialosci ,
8 dkg migdal6w
8 dkg m",ki- wsypac do tej masy.
Ciasto rozwalkowac , krajac podluzne laseczki , smarowac glazur", z ubitego bialka (do piany
z bialka dodac 7 dkg cukru pudru) . Upiec .
50 dkgm(lki
15 dkg cukru
20 dkg masla
2 z6ltka plus 1 cale jajko
1 poj . paczka proszku do pieczenia
2 dkg drozdZy
5-6lyzek smietany
Ciasto zagniesc i wykrawac ciasteczka. Upiec .
4 bialka
28 dkg cukru pudru
12 dkg m",ki kokosowej
2 d kg ~ulki tartej
Bia l ka. i . . cukrem ubijac nad par", na sztywn", mas~, do masy wsypac kokos z bulk", tart", i
delikatnie wymieszac . Klasc lyzk", na blasze , na kazdym ciasteczku ulozyc rodzynek . Ciastka
wysuszyc w piekarniku .
376243338.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin