Flądry w sloninie.pdf
(
57 KB
)
Pobierz
34420073 UNPDF
Flądry w słoninie
Składniki
4 świeże flądry (po 25 dag) bez głów, 8 plasterków słoniny, 4
łyżki mąki, 5 dag masła, łyżka słodkiej papryki, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Rybę opłukać, sprawić, odkroić płetwy i głowę. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, włożyć
do rondla z litrem wrzącej osolonej wody. Gotować 20 min, po czym dodać przyprawy.
Włożyć rybę w całości lub pokrojoną na dzwonka, przykryć, ugotować na wolnym ogniu,
pilnując, by się nie rozpadła. Jaja posiekać, włożyć do rondla, dodać stopione masło,
wymieszać z natką pietruszki, zagrzać. Ugotowaną rybę wyłożyć na półmisek, ozdobić
cząstkami cytryny, z boku ułożyć jaja, posypać natką. Podawać z ziemniakami z wody
i zieloną sałatą.
Plik z chomika:
rodynka
Inne pliki z tego folderu:
Ryby.rar
(2253 KB)
Wykwintna przystawka z łososia i awokado.pdf
(49 KB)
Węgorz w cieście.pdf
(58 KB)
Tymbaliki z białej ryby.pdf
(31 KB)
Tatar z łososia.pdf
(42 KB)
Inne foldery tego chomika:
& Kulinarne serie &
Chlebek pita
Ciasta
Dania mięsne
Dania z pieczarek
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin