Melba.doc

(38 KB) Pobierz

Melba

Melba

Początek formularza

Skladniki:

Biszkopt z 4 jajek

Masa:
4 jajka
0.5 l kwasnej smietany
1 litr mleka
1 Kasia
3/4 szk cukru pudru
3 lyzki kakao
aromat waniliowy
galarteka o dowolnym smaku
owoce dowolne

Przepis:

Biszkopt upiec na okraglej lub prostokatnej blaszce.
Masa: Jajka wymieszac ze smietana i wlac do wrzacego mleka . Gotowac az powstanie twarozek.
Odcedzic na sitku i wystudzic. Utrzec margaryne z cukrem pudrem i aromatem, dodawac twarozek. Mase podzielic na dwie czesci , do jednej dodac kakao. Biala czesc wylozyc na biszkopt, na to mase kakaowa. Na tym ulozyc truskawki i zalac galaretka. Wstawic na noc do lodowki! Smacznego!

Dół formularza

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin