Pikle z fasolki i marchewki.pdf
(
31 KB
)
Pobierz
5857285 UNPDF
Pikle z fasolki i marchewki
Składniki:
1,5 kg zielonej fasolki szparagowej (może też być mamucia) pęczek młodych marchewek
30 dag szalotek 1 l octu z białego wina 75 dag cukru 10 goździków 2 małe laski
cynamonu 1 średnia cebula pół pęczka czosnku sól
Sposób wykonania:
Fasolkę oczyścić, opłukać. Marchewki obrać, pokroić wzdłuż na długie cienkie słupki.
Szalotki obrać i pokroić na połówki. Fasolkę i marchewki włożyć do osolonego wrzatku,
gotować przez 10 minut. W tym czasie obrać cebulę i przekroić na połowę. Ocet
zagotować z cukrem, goździkami, cynamonem, cebulą i cząbrem. Warzywa osączyć i
przełożyć razem z szalotkami do słoików. Polać przecedzoną zalewą octową. Zamknąć
słoiki, ustawić je na blasze piekarnika napełnionej gorącą wodą. Pasteryzować godzinę w
temperaturze 100ºC.
Plik z chomika:
angelika_antczak
Inne pliki z tego folderu:
Kuchnia - PRZETWORY.pdf
(752 KB)
Marynaty.doc
(35 KB)
Żeberka wędzone (Stary oryginalny przepis).pdf
(28 KB)
Zimowa sałatka ogórkowa.pdf
(30 KB)
Włoszczyzna solona.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
!WNĘKI DEKORACYJNE
### potrawy postne
#masaże
► Jak... Pytania i odpowiedzi
✦DOBRE RADY
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin