Z jabłkami (wersja tradycyjna).pdf

(177 KB) Pobierz
Śledzie z jabłkami ( wersja tradycyjna)
Składniki:
4 płaty śledziowe
½ szk. kwaśnej śmietany
5 ziaren ziela ang.
Po 2 czerwone cebule, jabłka, korniszony
Koperek, sałata, cytryna
Sól, pieprz, cukier
Wykonanie:
Śledzie mocz 30 min. w zimnej wodzie.
Zrób sos :
Koperek umyj, osusz, odłóż trochę do dekoracji,resztę posiekaj.
Korniszony pokrój w drobną kostkę.
Majonez wymieszaj ze śmietaną, dołóż rozgniecione ziarenka ziela ang.,
posiekany koperek i korniszony.
Sos przypraw solą, pieprzem i szczyptą cukru.
Wszystkie cebule obierz, pokrój w talarki. Jabłka pokrój na ćwiartki, usuń
pestki, miąższ w cienkie cząstki. Skrop sokiem z cytryny by nie ciemniały.
Śledzie osącz, ułóż na talerzu, polej sosem.
Obłóż plastrami jabłka, cebuli i cytryny.
Ubierz koperkiem i sałatą.
Smacznego!!!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin