Z jabłkami (wersja tradycyjna).pdf
(
177 KB
)
Pobierz
Śledzie z jabłkami
( wersja tradycyjna)
Składniki:
4 płaty śledziowe
½ szk. kwaśnej śmietany
5 ziaren ziela ang.
Po 2 czerwone cebule, jabłka, korniszony
Koperek, sałata, cytryna
Sól, pieprz, cukier
Wykonanie:
Śledzie mocz 30 min. w zimnej wodzie.
Zrób sos
:
Koperek umyj, osusz, odłóż trochę do dekoracji,resztę posiekaj.
Korniszony pokrój w drobną kostkę.
Majonez wymieszaj ze śmietaną, dołóż rozgniecione ziarenka ziela ang.,
posiekany koperek i korniszony.
Sos przypraw solą, pieprzem i szczyptą cukru.
Wszystkie cebule obierz, pokrój w talarki. Jabłka pokrój na ćwiartki, usuń
pestki, miąższ w cienkie cząstki. Skrop sokiem z cytryny by nie ciemniały.
Śledzie osącz, ułóż na talerzu, polej sosem.
Obłóż plastrami jabłka, cebuli i cytryny.
Ubierz koperkiem i sałatą.
Smacznego!!!
Plik z chomika:
wielkibrat80
Inne pliki z tego folderu:
W sosie czosnkowym.pdf
(171 KB)
Z buraczkami.pdf
(173 KB)
Z porem.pdf
(170 KB)
Sałatka Bałkańska.pdf
(174 KB)
Czosnkowy śledzik.pdf
(172 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta
Drób
Jarmuż
Kasza gryczana
Krewetki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin