Migdałowe rogaliki.txt

(0 KB) Pobierz
MIGDAĹOWE ROGALIKI .


SKĹADNIKI:
230 g mÄ…ki pszennej,
1 Ĺ‚yĹĽeczka proszku do pieczenia,
200 g miękkiego niesolonego masła,
90 g cukru,
1 jajko,
1 Ĺ‚yĹĽka aromatu waniliowego,
100 g zmielonych migdałów,
80 g kaszy manny,

PONADTO:
cukier puder do dekoracji,


PRZYGOTOWANIE:

1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.

2. Masło utrzeć z cukrem na jasną masę.Dodać jajko,
aromat waniliowy i cały czas miksując dosypywać mąkę,
a na koniec dodać migdały i kaszkę.

3. Z ciasta formować ciasteczka w kształcie półksiężyców.
Układać w niewielkich odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

4. Piec w temp: 180'C przez około 15-17 minut,aż ciasteczka się zrumienią.

5. Jeszcze gorące posypać cukrem pudrem.Kiedy całkowicie ostygną,posypać ponownie.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin