Kebab.doc

(20 KB) Pobierz

KEBAB

 

1 marynata ognista w płynie Kamis
0,5 kg karkówki wieprzowej
czosnek granulowany
estragon
zioła prowansalskie

Karkówkę pociąć na większe paski ok.5x8cm.

Zalać gotową marynatą, wsypać trochę czosnku i pozostałych ziół.

Wymieszać.

Włożyć do lodówki.

Mięso zostawić na noc w marynacie.

Na drugi dzień mięso ułożyć na blaszce i piec w piekarniku ok.40 min, tak aby sie nie przypaliło, często odwracać - ma być miękkie ale nie mocno przypieczone.

Po wyjęciu pokroić na drobne paseczki, ułożyc na talerzu, polać sosem (sos chrzanowy Winiar połączyć z ketchupem ilość dowolna według gustu)

 

 

Podawać z frytkami i surówką

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin