KUCHNIA SMAKÓW.docx

(176 KB) Pobierz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUCHNIA

 

SMAKÓW I ZAPACHÓW

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9

 

2

 


Spis treści

Skróty i miary ................................................5--7

1 pierwsze przepisy

 

Bułki grahamki..............................................8

Chleb pszenny ze słonecznikiem i dynią ......8

Lody truskawkowe ........................................8

Placki ziemniaczane .....................................8

Shake truskawkowy ......................................8

Sok z natki pietruszki ....................................8

Sok z pomarańczy ........................................8

Surówka ........................................................8

Zupa krem z pieczarek .................................8

Zupa krem z zielonego ogórka ……………….8

 

2 zupy

 

Zupa krem z liści sałaty ..................................8

Barszcz ukraiński ...........................................8

Cygański kocioł...............................................9

Flaki wołowe ..................................................9

Kapuśniak wileński ........................................9

Zupa brokułowo-pieczarkowa ........................9

Zupa jarzynowa .............................................9

Zupa koperkowa ............................................9

Zupa krem z pieczarek .................................10 Zupa krem z łososia .....................................10

Zupa krem z papryki ....................................10

Zupa krem z pieczarek II ..............................10

Zupa mleczna ...............................................10

Zupa pieczarkowa ........................................10

Zupa pomidorowa z lanymi kluskami ...........10

Zupa pomidorowa .........................................11

Zupa rybna na piwie .....................................11

Zupa szpinakowa ..........................................11

Żurek z białą kiełbasą i z jajkiem ..................11

Żurek na białej kiełbasie II ............................11

 

3 dania główne

 

Chilli Con Carne w pieczonym ziemniaku ….....11

Ciasto naleśnikowe podstawowe .....................12

Dorsz w sosie musztardowym .........................12

Farsz do pierogów z pieczarkami ....................12

Fasolka po bretońsku ......................................12

Filet z polędwicy w sosie koniakowym ............12

Golonka w sosie piwnym.................................12

Jarzyny w sosie beszamelowym .....................12

Karkówka Tysiąca Wysp .................................13

Karkówka w sosie myśliwskim ........................13

Karp faszerowany w galarecie ........................13

Karp faszerowany ...........................................13

Klopsy rybne .................................................13

Kluski śląskie ................................................14

Kotlety drobiowo-pieczarkowe ......................14

Kotlety mielone wieprzowe ...........................14

Kotlety mielone z ryby ...................................14

Kotlety ziemniaczane ....................................14

Kurczak po prowansalsku .............................14

Kurczak w warzywach ...................................14

Kurczak z awokado .......................................15

Kurczak egzotyczny Eli .................................15

Leczo II .........................................................15

Łosoś w sosie koperkowym ..........................15

Łosoś z cukinią i pomidorami ........................15

Masa serowa do naleśników .........................15

Faszerowane papryki ....................................16

Naleśniki biszkoptowe ...................................16

Parówki pikantne ...........................................16

Paszteciki drożdżowe z nadzieniem

mięsnym ........................................................16

Pasztet dietetyczny ........................................16

Pasztet w cieście ...........................................16

Pasztet ...........................................................17

Pieczarki faszerowane ...................................17

Pizza z jajkiem ...............................................17

Pizza z kiszoną kapustą ................................17

Pizza z oliwkami ............................................17

Pizza z szynką i pieczarkami .........................18

Placki owsiane ...............................................18

Placki z jabłkiem ............................................18

Polędwica wieprzowa w pieczarkach .............18

Polędwica wieprzowa z owocami ...................18

Pstrąg z jarzynami w sosie cytrynowym .........18

Pulpety wołowo-wieprzowe

w sosie pomidorowym ....................................19

Pyzy z mięsem ................................................19

Racuchy z jabłkiem .........................................19

Rolada z indyka Daga .....................................19

Roladki z wędzonego boczku .........................19

Rolady wołowe ................................................20

Ryba z warzywami ..........................................20

Schab z kapustą kiszoną ................................20

Serowa przekąska ..........................................20

Szaszłyk drobiowy ..........................................20

Uda faszerowane ...........................................21

Zapiekanka ziemniaczana .............................21

Zapiekanka prowansalska .............................21

 

4 sosy

 

Albion’s majonez ...........................................21

Sos czosnkowy Izy .......................................21

Sos owocowy ................................................21

Sos pieczarkowy ...........................................22

Sos do pizzy pomidorowy .............................22

Sos Remouladen ..........................................22

Sos czosnkowy .............................................22

Sos winegret .................................................22

Sos do pizzy z mięsem .................................22

Sos słodko-kwaśny Roberto .........................22

Sos winegret II ............;pi..................................22

Sos tatarski ....................................................23

Sos tzatziki ....................................................23

11

5 sałatki

 

Ananas z kurczakiem ....................................23

Krewetki w sosie Tysiąca Wysp ....................23

Sałatka z pieczarkami ...................................23

Sałatka z fasolki szparagowej

w sosie Remouladen ....................................23

Sałatka z kurek marynowanych ....................23

Sałatka z tuńczyka ........................................23

Sałatka z wędzonego kurczaka ....................24

Sałatka śniadaniowa .....................................24

Czerwona kapusta pikantna .........................24

Jarzynka z buraczków ..................................24

 

6 surówki

 

Kapusta pekińska z brzoskwiniami ................24

Kapusta czerwona ........................................24

Kapusta zasmażana .....................................24

Surówka z selera na ostro ............................24

Surówka z kiszonej kapusty ..........................25

Surówka z selera i jabłka ...............................25

Surówka z białej kapusty i marchwi ............. ..25

Surówka z czerwonej kapusty .................. .....25

Surówka z kalafiora miodowa ........................25

Surówka z kalafiora .......................................25

Surówka z kapusty i kukurydzy ......................25

Surówka z kiszonych ogórków .................. ....25

Surówka z selera z rodzynkami.................... ..25

 

7 pieczywo

 

Bułki grahamki II.......................................... 26

Bułki kajzerki .............................................. 26

Bułki maślane .......................................... ...26

Bułki drożdżowe z cukrem ........................ .. 26

Chleb z serem ......................................... ....26

Chleb pszenno-żytni na miodzie ................ ...26

Chleb pszenny ze słonecznikiem i dynią .....  .26

Chleb śródziemnomorski ............................  27

Chleb tostowy .............................................27

Chleb turecki ................................................27

Chleb tostowy z cukinią.............................,.. 27

Chleb z płatkami owsianymi .................... ..,. 27

Ciasto drożdżowe na pizzę ........................... 27

...

Zgłoś jeśli naruszono regulamin