KULECZKI RYBNE .doc

(1 KB) Pobierz

Produkty

 

1 kg ryby słodkowodnej

 

1 kg cebuli

 

3 marcheki

 

2 pietruszki

 

vegeta

 

pieprz

 

żelatyna ok. 1 1/2 opakowania

 

cukier 2 łyżki

 

bułka tarta

 

1 jajko

 

Wykonanie

 

Cebulę obrać pokroić w duże plastry, marchew i pietruszkę obrać i pokroić w duże kawałki. wrzucić do garnka zalać wodą tak żeby woda przykryła warzywa, troche nad doprawić 1 łyżką vegety , gotować do miękkości, pod koniec gotowania wrzucić rybę pokrojoną w kawałki gotować dosłownie pare min tak żeby sie tylko scieła, następnie wyjąć rybę i przecedzić cały wywar.

 

Warzywa ugotowane i rybę zmielić, dodać 1 jajko cukier, dużo pieprzu i bułkę tartą tyle, żeby masa była ścisła , robić kuleczki średniej wiełkości, wywar zagotować i na małym ogniu wrzucać kuleczki ( bardzo ostrożnie żeby wywar nie był mętny) gotować aż wypłyną.

 

Przecedzić wywar uzupełnić gorącą wodą z żelatyną. Kuleczki ułożyć na głębokim półmisku zalać gorącym wywarem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin