Karp po indyjsku.rtf

(6 KB) Pobierz
Karp po indyjsku

Karp po indyjsku

 

Składniki:

80 dag filetów z karpia

duża cebula

2-3 ząbki czosnku

po łeczce mielonej kolendry, pieprzu, nasion kopru i imbiru

po łce posiekanych świeżych listków mięty i pietruszki

1,5 szklanki jogurtu

łka masła

łeczka soli

 

Mielony imbir, koper, pieprz i kolendrę dokładnie utrzyj ze startą na tarce cebulą, rozgniecionym z solą czosnkiem, świeżą mię i jogurtem.

 

Umyte i osuszone filety lekko natrzyj solą, odstaw na pół godziny, po czym ułóż w wysmarowanym masłem żaroodpornym półmisku, zalej przygotowanym sosem, przykryj folią i wstaw do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut. Po tym czasie zdejmij folię, posyp rybę posiekaną natką pietruszki, obłóż plasterkami masła i wsuń z powrotem do piekarnika na dalsze 15 minut pieczenia.

 

Podawaj z ryżem lub frytkami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin