Szparagi z zielonym groszkiem.rtf

(5 KB) Pobierz
Szparagi z zielonym groszkiem

Szparagi z zielonym groszkiem

 

Składniki:

40 dag szparagów

pół opakowania mrożonego lub świeżego groszku

2 jaja ugotowane na twardo

sok z cytryny

2 łki Majonezu sałatkowego WINIARY

2 łki posiekanego koperku

l, pieprz

cukier

 

Szparagi oczyść (usuń zdrewniałe końce), ugotuj w osolonej i lekko posłodzonej wodzie. Wyjmij, ostudź, pokrój na kawałki. Groszek ugotuj do miękkości. Jaja obierz, potem pokrój w kostkę.

 

Szparagi, groszek i jaja delikatnie wymieszaj w salaterce. Polej majonezem doprawionym sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Przed podaniem posyp koperkiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin